"LUCREAZA CU NOI si NU AI NEVOIE DE SEMNATURA ELECTRONICA" pt: 1. Trimiterea catre anaf a declaratiilor fiscale online .Activeaza serviciul si beneficiaza de pret de 5lei/declaratia transmisa pt ab-12 luni+90zile gratuite. 2. Gestionarea SPV ( Spatiul Privat Virtual-ANAF ) si transferarea tuturor documentelor emise catre mailul prestabilit in timp real .Pret de la 10LEI/luna valabil pt ab 12 luni+90zile gratuite. "DIGITALIZAREA MAI APROAPE DE DUMNEAVOASTRA - SIMPLU SI RAPID"

spv-spatiul privat virtual image

Ai nevoie de informatii economice si nu numai structurate pe categorii ? 
        https://www.declarationline.com/link-uri-utile

E-factura , Ce program folosesc ? De ce sa folosesc un program dedicat conta ? sau sa folosesc un program de facturare care are si modul de conta integrat ? Ce avantaje are unul fata de altul ?

Cine se poate înregistra în Spatiul Privat Virtual (SPV)? 

Dacă dorești să afli cine poate să se înregistreze în Spatiul Privat Virtual (SPV) și cum acesta poate contribui la simplificarea interacțiunilor tale cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), ești în locul potrivit.

Spatiul Privat Virtual (SPV) permite înregistrarea atât persoanelor juridice (cu Cod de Identificare Fiscală - CUI), cât și persoanelor fizice (cu Cod Numeric Personal - CNP).

Ce este SPV ?

SPV, cunoscut și sub denumirea de Spatiul Privat Virtual gestionat de ANAF, este o platformă online ce oferă oportunitatea de a gestiona și accesa documente și informații necesare relației tale cu ANAF. Fie că ești o persoană juridică având un Cod de Identificare Fiscală (CUI), sau o persoană fizică cu un Cod Numeric Personal (CNP), SPV este instrumentul cheie pentru a-ți simplifica relația cu administrația fiscală.

Atentie !
Ce poate face SPV pentru tine? 
Începând cu data de 1 martie 2023, comunicarea dintre ANAF și firme, precum și între firme și ANAF, se desfășoară exclusiv online prin intermediul Spatiul Privat Virtual (SPV) .
Aceasta înseamnă că depunerea online a declarațiilor devine obligatorie prin SPV, iar notificările importante și deciziile ANAF sunt accesibile numai aici. Este esențial să rețiineti că accesul în SPV este permis doar cu un certificat digital sau semnătură electronică emisă de o autoritate autorizată .


Adresa unde se poate accesa SPV-ul este site-ul anaf.ro si apoi autentificare certificat .Pentru a încuraja tranziția către SPV , activează serviciul si echipa declaratiionline.com va oferi o perioadă de testare de 90 de zile, urmată de o ofertă specială de abonament pentru 12 luni, cu beneficiul total 18 luni (90zile gratuite + 12luni ) de abonament.
În plus, documentația și procesul de aprobare sunt gratuite.


De ce am nevoie de SPV ?

Începând cu data de 01.03.2022, toate documentele care trebuie să ajungă sau să fie transmise către ANAF vor fi încărcate exclusiv online prin intermediul Spatiul Privat Virtual (SPV).

Această operațiune necesită utilizarea semnăturii electronice (certificat calificat) și aprobarea documentației de către ANAF.

Este crucial să reținem că documentele nu vor mai fi trimise prin poștă.
În schimb, ele vor fi gestionate doar prin intermediul Spatiul Privat Virtual (SPV) .
Dacă totuși se trimite prin poștă, aceste documente vor fi returnate și nu vor fi procesate de către ANAF.

Prin urmare, pentru a putea respecta noile reglementări și a asigura o comunicare eficientă cu ANAF, este esențial să va înregistrati în SPV și să utilizati platforma pentru a încărca, gestiona și trimite documentele necesare.

Folosirea SPV îți va oferi acces rapid și securizat la serviciile fiscale și va facilita interacțiunea ta cu ANAF, asigurând conformitatea și evitând eventualele întârzieri sau probleme cauzate de transmiterea fizică a documentelor.
Echipa declarationline.com va ofera un serviciu care faciliteaza accesul si gestiunea SPV - ului insa trebuie ca prim pas activarea servicului . 

Exemplul 1 :
Sa presupunem ca o firma nu a depus declaratia x si termenul a expirat.
Anaf va notifica firma, dar notificarea va fi accesibila doar prin intermediul Spatiul Privat Virtual (SPV) si nu va mai fi trimisa pri posta .
Dupa expirarea termenului suplimentar stabilit in notificare Anaf va amenda firma, procesul verbal de amenda va fi publicata tot in Spatiul Privat Virtual (SPV) .
In ultima perioada anaf trimite prin Spatiul Privat Virtual (SPV) notificare iar dupa ce expira perioada stabilita in notificare emite decizie de impune in locul amenzii care poate fi anulata in maxim 3 luni .

Exemplul 2 :
Daca pentru firma x sau CNP y se doreste obtinerea unui certificat fiscal sau cazier fiscal atunci acestea nu se pot obtine decit printr o cerere depusa prin Spatiul Privat Virtual (SPV) .
Dupa ce , cererea a fost incarcata anaf prin compartimentul de specialitate va emite certificatul fiscal in maxim 3 zile sau daca discutam de cazier fiscal atunci aceste se emite automat in 10 min .
Ambele documente adica certificatul fiscal cit si cazierul fiscal se publica in Spatiul Privat Virtual (SPV) .Cum se desfasoara lucrurile in practica . 

Notificari pentru nedepunerea declaratiei 100 . 
Valoarea minima este de regula 500 lei iar maxim in functie de impozitele platite si nu intru in detaliu acum .

a) Anaf notifica prin Spatiul Privat Virtual (SPV) ca firma x nu a depus  declaratia 100 si are termen x zile sa o depuna .

b) Dupa expirarea termenului Anaf emite decizie de impunere cu o valoare x ( valoarea este diferita de la firma la firma ) ce este comunicata din nou prin Spatiul Privat Virtual (SPV) si prin care se stabileste din nou un termen in care daca se depune declaratia 100 in cazul nostru si cu adresa de inaintare se solicita anularea decizie  . 

c) Dupa expirarea terminului din decizia de impune , contribuabilul adica firma X trebuie sa plateasca valoarea deciziei de impunere . Nu mai poate cere anularea deciziei de impunere pina la controlul de fond ( asta daca vine in timp util adica in 5 ani ) . Controlul de fond va stabili daca valoarea deciziei de impunere este mai mare sau mai mica decit impozitul datorat.  

In anul 2022 avem un singur caz in care clientul nu a transmis fisierul si nici nu a comunicat cu noi decit dupa 6 luni cind expirase termenul si nu am mai putu face nimic . A fost bun de plata .

Au existat cazuri cind din vina clientului nu am depus declaratia 100 la timp , au primit notificarea pe e-mail iar datorita faptului ca aveau serviciul pentru gestionarea SPV activ si am fost contactati pentru a transmite declaratiei  .

Au existat cazuri cind din vina clientul a primit decizie de impunere dar fiind in perioada de "gratie " a transmis declaratia 100 si adresa prin care se cerea anularea decizie de impunere pe mailul trimite@declarationline.com iar noi am facut toate diligentele necesare pentru a rezolva problema clientului cu prioritate maxima . 

Aceste situatii apar atunci cind nu exista acces la SPV sau cind exista acces la Spatiul Privat Virtual (SPV) , datorita problemelor curente , Spatiul Privat Virtual (SPV) ul se verifica rar si foarte rar sau superficial .

Notificari pentru nedepunerea declaratiei 300 - TVA  

a) Anaf notifica prin SPV ca firma x nu a depus  declaratia 300 si are termen x zile sa o depuna .

b) Dupa expirarea termenului Anaf emite decizie anulare a TVA dar nu devine deplatitoare iar asa zisa "amenda" este data de faptul ca firma doar va corecta tva de la vinzari si nu va mai deduce tva la intrari . In toata acesta perioada se va depune declaratia 301 .  

Rezolvarea problemei se va face prin depunerea declaratiei sau a declaratiilor 300 si parcurgerea procedurii de reinregistrare la tva .

Notificari pentru nedepunerea declaratiei pentru case de marcat 4109 

Declaratia 4109 adica casa nefolosita sau pe zero este cea mai intanita pentru ca de cele mai multe ori contabilul stie ca casa este folosita sau firma are 2 sau mai multe casesi li se " pierde urma " iar clientul nu atentioneaza ca casa x nu a fost folosita .
Se rezolva prin depunerea la zi . 

Notificarea legata de case marcat pentru z-turi care nu au fost transmise online sau datorita unei erori neincarcate in serverul ANAF . ( Ex lipsa z in sistem 301 )

Acesta notificare este cea mai periculoasa si destul de frecventa pentru ca vine cu amenzi de la 8000 pina la 9000 lei iar termenul e scurt si de cele mai multe ori nu se poate incarca z -tul in sistem datorita faptului ca au erori .
Rezolvarea se poate face astfel :
- se folosete procedura clasica si z-tul este transmis cu ajutorul declaratie declaratia 4200
- se transmite prin SPC adresa si copie dupa Z prin care se comunica faptul ca fisierul z-tul respectiv contine erori ce nu pot fi incarcat in sistem .

Activează serviciul, testează-l timp de 90 de zile, iar în ziua a 90-a plătește un abonament pe 12 luni cu cel mai bun preț disponibil.
Beneficiază de o perioadă de testare în care nu ai nimic de pierdut. Dacă decizi să plătești pentru 12 luni, vei primi 18 luni de abonament.
Documentația și procesul de aprobare sunt gratuite.


Ce functionalitati suplimentare aduce accesul la SPV ?

1. Accesul la informatiile publicate de Anaf in mesageria integrata in Spatiul Privat Virtual (SPV)

- extras de cont ( apare doar cind sunt operatiuni ) si platile online cu trezoreria .
- notificari legate de casele de marcat ( Atentie amenzi de 8000-9000 lei )
- nedepunere de declaratii ( Se emit decizii de impunere cu sume de minim 1000 de lei ce nu mai pot fi anulate dupa termen decit la controlul de fond )
- decizie de ridicare a masurilor de executare silita a sumelor datorate debitorului de catre terti .
etc

2.Accesul al informatii pe care ANAF le detine si ne sunt necesare :

- vectorul fiscal
- situatie sintetica
- fisa rol simplificata ( scurta) sau completa (lunga)
- date identificare
- nota obligatii de plata
- obligatii de plata
- duplicat istoric declaratii
- recipise de la declaratiile incarcate in sistem .
- adresa de instiintare privind infiintarea popririi asupra disponibilitatilor banesti ale firmei x
- certificat fiscal
- cazier fiscal
- declaratie ( unica sau alta declaratie )
- notificari pentru diverse lucruri ex :