"LUCRATI CU NOI si NU AVETI NEVOIE DE SEMNATURA ELECTRONICA" "DIGITALIZAREA MAI APROAPE DE DUMNEAVOASTRA - SIMPLU SI RAPID"

care este conditia pentru a aplica impozit micro daca ai 2 sau 3 firme cu actionari comuni image
Reguli suplimenatre pentru a ramane o firma la micro daca are actionari cu actiuni la mai multe firme . 

Daca o firma are actionari care la rindul lor au actiuni la mai multe firme iar cel putin 2 din acestea aplica impozit micro atunci pina la 31.03.2023 trebuie sa se alega care din cele doua firme va ramane la micro si care trece .

Se completeaza fomrularul 700 .

Concret coditiile care atentie sunt cumulate :

  1. Daca actiunile detinute de un sociat la o firma depasesc 25%  atunci se considera ca , controleaza  acea firma ( e LEGATA ) si o puteti include in categoria celor minim 3 firme ( am spus minim pt ca e posibil ca  un asociat sa aibe 10 firme pe care le controleaza si aceasta informatie e necesara la stabilirea cifrei de afaceri a tuturor firmelor legate sau controlate ) .
  2. Daca exista 2 sau 3 firme care au actionar comun si toate aplica impozit micro sau doar doua atunci pina la 31.03.2024 se poate alege care ramane la impozit micro . 
  3. Firma aleasa trebuie sa indeplineasca conditiile de micro la 31.12.2023  si prin exceptie in cazuri speciale la 01.01 - 31.01.204 ( vezi angajarea in termen de 30 de zile de la data incetarii ultimului ctr de munca ) 
  4. Ulterior optiunii de alegere a firmei care ramane la micro  "DACA" toate firmele legate (2 sau 10 sau x ) insumeaza CA mai mare de 500000 euro ( plafonul de la micro ) atunci firma alea sa plateasca impozit micro trece obligatoiu la impozit profit  .