"LUCRATI CU NOI si NU AVETI NEVOIE DE SEMNATURA ELECTRONICA" "DIGITALIZAREA MAI APROAPE DE DUMNEAVOASTRA - SIMPLU SI RAPID"

cum se obtine accesul la dosarul fiscal image
La dosarul fiscal trebuie sa aiba aces atat persoanele fizice ( CNP ) cit si persoanele juridice ( CUI ) .

Cum se obtine accesul la dosarul fiscal ?

1. Obţineţi un certificat calificat de semnătură electronică conform Legii 455/2001 de la unul din furnizorii acreditaţi. Registrul furnizorilor de servicii de certificare acreditaţi este stabilit şi publicat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale .
Costuri ?
1 an = 55 euro sau aproximativ 280 lei , costuri cu deplasare la o unitate acreditata sa primeasca actele, instlarea softurilor necesare etc

sau
Daca lucrati cu noi nu aveti nevoie de semnatura electronica si facem noi toate procedurile .

2. Instalaţi programul Adobe Reader 8.2.

3. Descărcaţi documentul de confirmare de pe portalul ANAF, completaţi-l, transmiteţi-l pe e-mail la furnizorul certificatului, primiţi-l prin e-mail semnat de acesta, apoi transmiteţi-l prin portal la ANAF (modulul Declaraţii electronice, Acces controlat la dosarul contribuabilului, opţiunea Īnregistrare certificate calificate).

4. Listaţi, semnaţi şi ştampilaţi cererea pentru utilizarea unui certificat calificat (formularul 152).

5. Privind īmputernicirea de la contribuabil: īn situaţia īn care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat, se prezintă documentul de īmputernicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a accesa dosarul fiscal al contribuabilului. Dacă există calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, se prezintă documentul, īn original şi copie, care atestă această calitate (acest document poate fi Hotărārea Adunării Generale a Acţionarilor sau Statutul societăţii comerciale).

6. Prezentaţi documentele la orice unitate fiscală (īmputernicirea, actul de identitate, formularul 152). 7. Confirmarea dreptului de utilizare a serviciului acces controlat la dosarul contribuabilului se face de regulă prin e-mail, pe adresa comunicată īn formularul 152, īn termen de 4-7 zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei la organul fiscal, neprimirea acesteia de către contribuabil nu reprezintă un obstacol procedural, tehnic sau de altă natură, pentru accesarea dosarului fiscal.

După acest termen puteţi īncerca să utilizați serviciul.
Dacă īntāmpinaţi probleme, vă rugăm să trimiteţi mesajul de eroare va rugam sa luati legatura cu ANAF .

Avertizare:
Datorită unor dificultăţi tehnice, domeniul YAHOO nu acceptă e-mail-urile transmise de domeniul mfinante. De aceea, vă rugăm ca īn relaţia cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, să utilizaţi o adresa de e-mail care să conţină un alt domeniu decāt Yahoo şi la care să vă putem transmite răspunsurile noastre.

8. Accesaţi serviciul "Acces controlat la dosarul fiscal".

CERINŢE DE SISTEM ?

Serviciul "Acces controlat la dosarul contribuabilului" funcţionează pe majoritatea calculatoarelor cu sistem de operare Windows. In plus, va trebui să setaţi browser-ul pentru prima limbă engleza:
Alegeţi din meniul Tools -> Internet Options

 Apăsaţi butonul Languages


Daca nu există īn listă, apăsaţi butonul Add, alegeţi English(United Status)[en-US] şi, după instalare, dacă este pe altă poziţie, poziţionaţi cursorul pe el şi apăsaţi "Move up" pānă ajunge īn prima poziţie.

ACCESAREA APLICAŢIEI ?

Accesarea aplicaţiei necesită logarea pe portal. Pentru logare apăsaţi butonul Autentificare certificat (marcat cu roşu, sus īn dreapta)

După apasarea butonului de autentificare va apare fereastra din care selectati certificatul:
 Din fereastra Choose a digital certificate, selectaţi certificatul dvs., apoi apăsaţi butonul OK, iar īn fereastra următoare, ca īn imaginea de mai jos, apăsaţi butonul Yes:
După autentificarea pe site-ul ANAF, īn spaţiul privat al contribuabilului, puteţi alege accesarea aplicaţiei: